ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد+جزییات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم شیرخشک‌های محتوی هروئین از سوی پلیس کشف شد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳) ویدئو | لحظه دستگیری سارقی در مشهد که در مبل مخفی شده بود چه کنیم تا فرزندانی ولخرج تربیت نکنیم؟ اطلاعیه اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی درباره هجوم حشره سِنَک به مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) تاکید وزیر جدید آموزش و پرورش بر پرهیز از نگرش های سیاسی در حوزه تعلیم و تربیت بروز اسهال خونی در افراد، اختلالی جدی است که باید توسط پزشک بررسی شود توزیع ۴ هزار و ۳۰۰ دستگاه لوازم ضروری زندگی بین مددجویان کمیته امداد امام‌خمینی‌(ره) خراسان‌رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی در روز اربعین حسینی (یکشنبه، ۴ شهریور ۱۴۰۳) کاهش ۲۳ درصدی تصادفات منجربه‌فوت زائران اربعین ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته | ۲۰ فوتی و ۱۵۵ مصدوم ارسال شیوه‌نامه نقل و انتقال اضطراری برون‌استانی فرهنگیان
سرخط خبرها

طرح «آزر» برای زنان عشایر خراسان رضوی برگزار می‌شود | هنوز به وضعیت سفید سوادآموزی نرسیده‌ایم

  • کد خبر: ۱۹۹۸۰۵
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱
طرح «آزر» برای زنان عشایر خراسان رضوی برگزار می‌شود | هنوز به وضعیت سفید سوادآموزی نرسیده‌ایم
به گفته معاون آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی، ظرفیت سالانه سوادآموزی زنان و دختران عشایر ۷۰۰ نفر است.

به گزارش شهرآرانیوز «آزر» نام طرحی است که با هدف آموزش زنان روستایی شکل گرفته و به‌دنبال افزایش پوشش تحصیلی زنان و دختران روستایی و عشایری است. به‌تازگی الهام ساوالانپور، مدیرکل فرهنگی اجتماعی معاونت ریاست‌جمهوری، از اجرای دور دوم این طرح در امسال خبر داد و افزود: «۲۶‌استان (چهارده استان در مناطق روستایی و دوازده استان در مناطق عشایری) مشمول اجرای این طرح شده‌اند.» خراسان‌رضوی نیز در فهرست استان‌هایی قرار دارد که باید این اقدام را در مناطق عشایری به سرانجام برسانند.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی در‌همین‌باره در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، توسعه سواد زنان و دختران روستایی و عشایر را امری مهم تلقی کرد و گفت: خراسان‌رضوی آموزش برای زنان و دختران عشایری را پیش‌تر هم انجام می‌داده، اما شاید اکنون نام این اقدام به طرح «آزر» تغییر کرده است.

۷۰ مربی برای زنان عشایر استان

زهرا شوشتری ظرفیتی را که هر‌ساله از سوی کشور برای آموزش زنان و دختران عشایر استان در نظر گرفته می‌شود، تعداد هفتصد نفر خواند که بخشی از این آمار را بازماندگان از تحصیل این قشر تشکیل می‌دهند و ادامه داد: به‌طور‌میانگین در شهرستان‌های استان بین شصت تا هفتاد نفر به آموزش نیاز دارند که در مجموع هفتاد مربی آموزش‌دهنده فقط برای زنان و دختران عشایر استان داریم.

او میانگین سنی سوادآموزان را ۱۰ تا ۴۹ سال اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه آموزش‌دهنده‌ها تک تک زنان و دختران را خودشان شناسایی می‌کنند، هنوز برخی از کلاس‌ها شروع نشده است و فرایند کلاس‌گذاری تا انتهای آذر ادامه دارد. از ابتدای دی‌ماه بقیه کلاس‌ها شروع خواهد شد.

شوشتری با اشاره به اینکه اکنون با‌توجه‌به حجم ابلاغی، هنوز به وضعیت سفید سوادآموزی نرسیده‌ایم، اظهار کرد: از‌آنجا‌که اشاعه فرهنگ کشورمان هدف بلندمدت سوادآموزی است، لازم است که سایر دستگاه‌ها نیز در‌این‌راستا با سوادآموزی تعامل و مشارکت داشته باشند. اکنون برخی ارگان‌ها مانند کمیته‌امداد با این حوزه تعامل دارند؛ به‌این‌صورت که تسلط آن‌ها بر جامعه تحت پوششان موجب می‌شود که دسترسی راحت‌تری به افراد داشته باشیم؛ اما هنوز به ارتباطات بین‌بخشی قوی‌تری نیاز داریم.

او اضافه کرد: حتی در‌صورتی‌که نیرو‌های بازنشسته برخی سازمان‌ها تمایل داشته باشند، می‌توانند پس از گذراندن دوره آموزش، به‌عنوان یک آموزش‌دهنده برای سوادآموزان مربوط به سازمان خود، مانند بهزیستی یا کمیته‌امداد تدریس کنند.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش استان با اشاره به اینکه متأسفانه هنوز دیدگاه برخی افراد درباره سوادآموزی، تنها یادگیری خواندن و نوشتن است، بیان کرد: باید دیدگاه درباره این موضوع تغییر کند؛ زیرا در قالب این آموزش‌ها، مهارت‌آموزی را نیز داریم و سعی بر این است که از طریق سوادآموزی، افراد از نظر فرهنگی و اجتماعی هم‌تراز جامعه باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->